Ochutnejte pivo jinak

MLÍKO

Do nakloněné sklenice jemně nařízneme velký objem pěny, tzn. celý obsah sklenice, nakonec sklenici narovnáme a jemným přetečením dosáhneme dokonalosti. Pivo má smetanovou pěnu a je lahodně sladké. Cílovou skupinou jsou naše drahé polovičky a výborné je taky k zapití tvrdého alkoholu. Na zdraví!

ŠNYT

Pro nás nejlepší vzorek piva, host nejlépe ochutná a hlavě ucítí chmel a slad. Do nakloněné sklenice jemně nařízneme malý objem pěny pomalým pootočením. Poté kohout otevřeme na maximální průtok a sledujeme, jak pivo bez turbulencí stéká po stěně sklenice. Jakmile pěna dosáhne 2/3 sklenice, celý proces ukončíme ladným a rychlým uzavřením kohoutu. Zbylá 1/3 slouží právě k nadechnutí aromat. Na zdraví!

ČOCHTAN

Rychlým pootočením kohoutu popustíme pivo bokem sklenice, a poté rovnou čepujeme do sklenice pod úhlem a snažíme se co nejdřív dostat pod samotné pivo. Docílíme 0,5litru, který je bez pěny, zlatavé barvy a plné chuti. Pivo krásně hraje na jazýčku a je velmi plné. Tento styl čepování je výborný pro sportovce nebo po pravém českém obědu. Na zdraví!

HLADINKA

Hladinka je nový standard ve vzhledu piva. Když pozorujete výčepního, jak dělá pivo, je to přímo koncert. Do nakloněné sklenice jemně nařízneme malý objem pěny pomalým pootočením. Poté kohout otevřeme na maximální průtok a sledujeme, jak pivo bez turbulencí stéká po stěně sklenice. Jakmile pěna dostoupí k okraji, celý proces ukončíme ladným a rychlým uzavřením kohoutu, po kterém někdy pěna může přetéct přes okraj sklenice. Často lze vidět houpavý, lavinový efekt zvedající se tzv. "mokré pěny". Ve sklenici pomalu stoupá jemný závoj bublinek a rychle mizí. Pěna je naprosto jemná a rovná, po napití kreslí na stěnách sklenice kroužky. Podle tohoto vzhledu je pivo lidově nazýváno "hladinka". Na zdraví!

NADVAKRÁT

Preferujeme čepování na hladinku - tzv. 90/10. Do nakloněné sklenice jemně nařízneme malý objem pěny pomalým pootočením. Poté kohout otevřeme na maximální průtok a sledujeme, jak pivo bez turbulencí stéká po stěně sklenice. Celý proces ukončíme ladným a rychlým uzavřením kohoutu. Poté necháme pivo odpočinout a pod pěnou dotáhneme do konce. Vytvoříme smetanový mírný kopec na pivu. Pivo si zanecháváčerstvost, plnost a není rozbito o dno. Pro drsné chlapy, Na zdraví!